Pon - Pet 07:00 - 15:00 039 661 483info@zzozzh.com

BESPLATNI PREVENTIVNI PREGLED DOJKE

Zbog prevelikog interesa za Ultrazvučni pregled dojke Zavod za javno zdravstvo Županije Zapadnohercegovačke odlučio je povećati vrijeme pružanja usluge.

Pregledi će se obavljati svakog ponedjeljka i utorka od 15:00 do 20:00 sati u prostorijama Zavoda za javno zdravstvo, adresa Stjepana Radića 1., Grude (zgrada ispod Doma zdravlja).

Predbilježba, odnosno narudžba za ultrazvučni pregled dojke vrši se svakim radnim danom putem broja 039 – 661 -702.

Ovaj besplatni preventivni pregled dojke realizira se u sklopu Europskog projekta “ON-TIME“, Interreg IPA II – Croatia – Bosnia and Herzegovina- Montenegro, a cilj je podići svijest osoba o važnosti preventivnih pregleda za rano otkrivanje težih oblika bolesti.

Također, svakim radnim danom nudimo uslugu besplatnog testiranja na prisustvo krvi u stolici, za navedenu pretragu nije potrebna predbilježba.

Jednom godišnje preporuča se svim osobama iznad 35 godina da urade testiranje na prisustvo krvi u stolici, dok je za osobe iznad 50 godina ovo testiranje nužno kako bi se eventualni tumor debelog crijeva otkrio u ranijoj fazi, a time bi se skratilo vrijeme liječenja i poboljšala sama prognoza bolesti.

Osobama koje imaju nasljednu sklonost tumorima debelog crijeva u obitelji savjetuje se testiranje na skriveno krvarenje u stolici i u ranijim godinama života.