Pon - Pet 07:00 - 15:00 039 661 483info@zzozzh.com

Brojne aktivnosti u listopadu- mjesecu borbe protiv raka dojke

Mjesec listopad je inače mjesec borbe protiv karcinoma i baš zato se osvjetljavanje bitnih objekata događa na samom početku mjeseca, 1. listopada.
S obzirom na početak desetog mjeseca, ovo je jedna od prvih naših aktivnosti. U neka normalna vremena uvijek smo imali trku “Race for the Cure” u Sarajevu, trebala se održati i ove godine, ali nažalost neće. Imat ćemo u skorije vrijeme razne aktivnosti, a ovo što smo sad napravili to je za mene naš najveći uspjeh.
Onog trenutka kad smo dobili zaduženje da nešto osvijetlimo, ja sam odmah pomislila na našu crkvu. Bila sam pomalo skeptična hoćemo li dobiti odobrenje, ali svaki put u ove četiri godine odobreno je iz prve, svećenici nisu imali ništa protiv. Smatram da je ovo svima nama na čast, da puno govori o Širokom Brijegu, odnosno da se vidi da imamo i razumijevanja i topline i podrške. Ženama ovo posebno znači, kao jedan znak podrške i ljubavi, a opet ipak je to crkva koju mi svi nosimo u srcu i zato je to nešto stvarno veliko, kazala je Radica Lasić, predsjednica Udruge Narcis

Dženad Džino, profesionalni i nagrađivani fotograf iz Jablanice, i ove godine je imao ulogu vodiča u šetnji Čvrsnicom s članicama Udruge ”Novi pogled” iz Mostara.
Udruga je registrirana kao nevladina i neprofitna organizacija, s ciljem pružanja informacijske, psihološke i logističke pomoći ženama oboljelima od raka dojke, kao i njihovim obiteljima na području Hercegovačko-neretvanske županije.
Prema kalendaru zdravstva, listopad je mjesec kad se obilježava Međunarodni mjesec borbe protiv raka dojke. Poziv da i ove godine budem vodič u ovoj divnoj priči dobio sam od Fatime Burić, žene koja je svoj borbom protiv ove opake bolesti primjer mnogim ženama. Bilo nas je zaista puno, bilo nas je toliko da smo Vam poruku zajedništva, snage, ljubavi i podrške poslali jednim velikim zagrljajem jezera Crvenjka, koje se nalazi neposredno pored Hajdučkih vrata na planini Čvrsnici.
Također i ove godine velika zahvala ide na adresu Gorske službe spašavanja Jablanica, momcima koji su naš uspon učinili sigurnim. Zajedno smo jedno srce. Vas molim da u znak podrške ženama oboljelim od karcinoma dojke, podijelite našu objavu i na taj način date podršku, stoji na službenoj stranici Dženada Džine.