Pon - Pet 07:00 - 15:00 039 661 483info@zzozzh.com

Održana 31. izvanredna sjednica Stožera

Pod predsjedanjem zapovjednika Zdenka Ćosića u petak, 11. rujna, održana je 31. izvanredna sjednica Županijskog stožera civilne zaštite. Na početku sjednice predstavljena je epidemiološka situacija koja je ocijenjena još uvijek ozbiljnom iako je zaustavljen rast oboljelih u proteklih 12 dana. Prisutan je povećan broj hospitalizacija zbog komplikacija izazvanih korona virusom što je rezultiralo povećanom smrtnošću u posljednje vrijeme.

Svadbene svečanosti su i dalje glavni izvor oboljenja zbog čega je predložena rasprava na idućoj sjednici o skraćenju radnog vremena svadbenih salona. Stožer je obaviješten o formiranju gradskih i općinskih timova za inspekcijski nadzor koji bi trebali početi s radom od subote, 12. rujna. Uprava za inspekcijske poslove nastavlja zadane aktivnosti. Zavod za javno zdravstvo ŽZH preporučuje izbjegavati svadbene svečanosti, naročito starijim osobama i/ili osobama koje već imaju određene zdravstvene probleme.
Predstavljeno je Izvješće o početku nove školske godine. Nastavni proces se odvija sukladno preporukama Zavoda. Na tržištu su se pojavile zaštitne maske sumnjive kvalitete, o čemu bi trebala biti pokrenuta istraga, a primjerci sumnjivih maski su poslani u Zavod za javno zdravstvo FBiH na ispitivanje.
Zadužen je Krizni stožer ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi da do iduće sjednice pripremi konkretan prijedlog za izolatorij.