Pon - Pet 07:00 - 15:00 039 661 483info@zzozzh.com

Crveni križ ŽZH organizira tradicionalno natjecanje u pružanju prve pomoći u Posušju

Crveni križ Županije Zapadnohercegovačke, u suradnji s Općinom Posušje i službama civilne zaštite za četvrtak priprema veliki događaj u Posušju.

Naime, jubilarno deseto Županijsko natjecanje iz pružanja prve pomoći učenika osnovnih i srednjih škola ŽZH održava se u Posušju, na Trgu hrvatskih branitelja te gradskom parku.

U sklopu natjecanja održat će se pokazna vježba sposobnosti struktura civilne zaštite – Gorske službe spašavanja, vatrogasaca, hitne medicinske pomoći.

U atrakcijskom dijelu simulirat će se požar i prometna nesreća, te reakcija hitnih službi koje će spašavati unesrećene u simuliranim situacijama koje će se realistično prikazati.

Na samom natjecanju nastupa sedam ekipa osnovnih i srednjih škola s područja županije koje su pobijedile na općinskim, odnosno gradskom natjecanju iz pružanja prve pomoći.

Natjecatelji će proći kroz četiri zahtjevna poligona na kojima će pokazati stečena znanja iz prve pomoći, simulirajući svakodnevne situacijeu kojima se možemo naći. Na natjecanju sudjeluje preko 80 djece osnovno- i srednjoškolske dobi, te preko 20 pripadnika hitnih službi.

Pokrovitelji natjecanja su Vlada ŽZH, Zavod za zdravstveno osiguranje ŽZH, te Općina Posušje. Svi zainteresirani građani imaju priliku pratiti ovaj događaj, navode organizatori.

Natjecanje i pokazna vježba održavaju se u četvrtak 16. svibnja s početkom u 12 sati na Trgu hrvatskih branitelja u Posušju.