Pon - Pet 07:00 - 15:00 039 661 483info@zzozzh.com

Za pacijente u Ljubuškom kardiomobil od 161.000 KM

[et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”3.19.15″][et_pb_row _builder_version=”3.19.15″][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”3.19.15″][et_pb_text _builder_version=”3.19.15″]

Dom zdravlja Ljubuški dobio je iznimno vrijedno sredstvo za rad koje će znatno doprinijeti ukupnom radu i još uspješnijem djelovanju u liječenju pacijenata, osobito u hitnim slučajevima kada je život ugrožen.

Brojni uzvanici

Riječ je o novom vozilu “Cardiomobile” za potrebe hitne medicinske pomoći koje je dobiveno u sklopu međunarodnog projekta prekogranične suradnje Interreg IPA CBC – Q-Access HC koji se bavi poboljšanjem kvalitete pristupačnosti i poboljšanja zdravstvene skrbi u pograničnom području jadranskog zaleđa. Nositelj projekta u BiH je Dom zdravlja Ljubuški, a partner projekta u Republici Hrvatskoj je Dom zdravlja Metković. Svečana primopredaja upriličena je jučer u dvorištu ispred zgrade Doma zdravlja Ljubuški. Ključeve vozila v. d. ravnatelju Doma zdravlja dr. Ivanu Landeki uručio je Robert Grubišić, predstavnik tvrtke M.R.M. iz Ljubuškog, koja je, nakon provedenog postupka javne nabave, vozilo isporučila. Njegova vrijednost s pripadajućom medicinskom opremom iznosi 161.000 KM. Svečanosti su nazočili brojni općinski i županijski dužnosnici u vlasti na čelu s načelnikom Nevenkom Barbarićem i predsjednikom Vlade ZH županije Zdenkom Ćosićem, a uz njih su nazočili i Tihomir Kvesić, Ivan Jelčić, Vilson Crnjac, Tomislav Pejić, Toni Kraljević, Zdravko Boras, gost Mihovil Štimac, ravnatelj Doma zdravlja Metković te ravnatelji domova zdravlja iz ZHŽ-a, djelatnici Doma zdravlja Ljubuški i drugi. – Upravo hospicij, odnosno općenito palijativna skrb, najzaslužniji je da je ovaj projekt, među 150 prijavljenih, odabran za financiranje sredstvima europskih fondova, i to je bio na visokom drugom mjestu. Zajedno s našim partnerom Domom zdravlja Metković, dobili smo projekt vrijedan 625.000 eura, a 85 posto sredstava su sredstva EU-a čime projekt još više dobiva na vrijednosti – rekao je v. d. ravnatelja dr. Ivan Landeka koji je vozilo predao šefici Hitne medicinske pomoći dr. Franki Bajto i šefu voznog parka Blažu Bebeku.

Posjet hospiciju

Dr. Landeka najavio je novi Inerreg IPA projekt zajedno s partnerima, domovima zdravlja iz Metkovića, Zenice i Podgorice. Vozilo je blagoslovio humački gvardijan fra Dario Dodig. Nakon svečanosti uzvanici i gosti posjetili su hospicij – Centar za palijativnu skrb Doma zdravlja Ljubuški.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]