Pon - Pet 07:00 - 15:00 039 661 483info@zzozzh.com

Daljnji razvoj informatizacije u zdravstvu ZZH

Jučer je u  Grudama , u prostorijama Zavoda za zdravstveno osiguranje ŽZH, održan sastanak ravnatelja Zavoda  te djelatnika  Službe za razvoj i analizu s resornim ministrom, ravnateljem Zavoda za javno zdravstvo ŽZH te ravnateljima Domova zdravlja u ŽZH. 

Tema sastanka- daljnji razvoj informatizacije u zdravstvenom sustavu ŽZH.

Ravnatelj je upoznao nazočne sudionike s  namjerama Zavoda da se krene u daljnji razvoj informatizacije a sve u cilju razvoja izvještajnih aplikacija koje bi bile instalirane u Domovima zdravlja , Zavodu za javno zdravstvo ,Ministarstvu zdravstva,rada i socijalne skrbi  te Zavodu za zdravstveno osiguranje ŽZH.

 

Predstavnici Službe za razvoj i analizu Zavoda prezentirali su dosadašnje aktivnosti što se tiče informatizacije. Istaknuli su probleme  u međusobnoj suradnji ali i prednosti informatizacije;sSvi sudionici sastanka konstatirali su kako je informatički program u znatnoj mjeri  olakšao rad  i produktivnost  .

Iz Službe za razvoj i analizu naglasili su kako je potrebna aktivna suradnja svih sudionika sustava uz poziv da u što kraćem roku dostave svoje želje sto se tiče izvještaja  potrebnih u daljnjem radu, a informatička služba Zavoda će se tim željama prilagoditi i napraviti program s izvještajima koji će zadovoljiti njihove potrebe.

Ravnatelji domova zdravlja  uključili su se u raspravu s upitima o pregledima pacijenata, mogućnošću uvođenja HES službe u postojeću aplikaciju, kao i laboratorijske službe.

Svi sudionici sastanka izrazili su zadovoljstvo i želju za uključivanjem u navedene aktivnosti.