Pon - Pet 07:00 - 15:00 039 661 483info@zzozzh.com

Vlada donijela Odluku o Listi lijekova koji se propisuju na teret Zavoda za zdravstveno osiguranje Županije Zapadnohercegovačke

Na prijedlog resornog ministra zdravstva, rada i socijalne skrbi, Vlada Županije Zapadnohercegovačke na sjednici održanoj 23.travnja 2015.godine donijela je Odluku o privremenoj listi lijekova koji se propisuju i izdaju na teret sredstava Zavoda za zdravstveno osiguranje Županije Zapadnohercegovačke.

Stupanjem na snagu nove Liste lijekova u Županiji Zapadnohercegovačkoj, osiguranicima će se omogućiti nabava velikog broja lijekova po znatno nižim cijenama nego što je to bilo do sada. Nova Lista lijekova u ŽZH umjesto 724 lijeka sadrži 809, a razlog povećanja broja lijekova je taj da se izbjegne favoriziranje proizvođača.

Većinu lijekova s Liste propisuju liječnici obiteljske medicine, međutim postoje i određene kategorije lijekova koje liječnici primarne zdravstvene zaštite mogu propisivati samo uz nalaz specijalista odgovarajuće grane medicine ili bolničkog otpusnog pisma. Preslik nalaza ili otpusnog pisma mora biti priložen u zdravstvenom kartonu osiguranika, a na poleđini recepta mora biti naznačeno da je lijek preporučen od specijalista odgovarajuće grane medicine, potvrđeno pečatom i potpisom ordinirajućeg liječnika. 

 Novu listu lijekova osiguranici će moći vidjeti  i na plakatima istaknutim na vidnom mjestu u domovima zdravlja u ŽZH, ugovornim ljekarnama te područnim uredima Zavoda, a Lista je u primjeni od 4. svibnja 2015. godine.

 

Odluku kao i novu listu lijekova možete preuzeti u .pdf i .xls formatu sa sljedećih poveznica

http://www.zzozzh.com/images/doc/2016/Odluka o privremenoj listi lijekova ZZH.pdf

http://www.zzozzh.com/images/doc/Lista 2004052015.xls